In dermatologia Venereologie se referă la procesul de evaluare și înțelegere a rezultatelor testelor de laborator sau a altor investigații paraclinice efectuate pentru diagnosticarea și gestionarea afecțiunilor dermatologice sau cu transmitere sexuală (BTS).

Această interpretare poate include rezultatele testelor de laborator pentru analiza sângelui, a urinei, a secrețiilor genitale sau a altor probe biologice, precum și interpretarea imaginilor medicale, cum ar fi radiografiile, ecografiile sau scanările CT/MRI. În plus, poate implica și evaluarea rezultatelor examinării fizice și a istoricului medical al pacientului.

In dermatologia Venereologie , interpretarea analizelor poate ajuta la diagnosticarea corectă a afecțiunilor dermatologice sau cu transmitere sexuală, la monitorizarea progresului tratamentului și la identificarea eventualelor complicații. De asemenea, poate ghida deciziile terapeutice și poate oferi informații utile pentru planificarea îngrijirii pe termen lung a pacientului.

Este important ca interpretarea analizelor să fie efectuată de către medici specializați în  dermato venereologie sau de către personal medical cu competențe și experiență în domeniul respectiv, pentru a asigura o evaluare corectă și o gestionare adecvată a afecțiunilor dermatologice și venerologice ale pacientului.