Mezoterapia este o procedură cosmetică minim invazivă în care anumite substanțe sunt injectate în piele pentru a trata diverse afecțiuni dermatologice sau pentru a îmbunătăți aspectul pielii. Această tehnică a fost inițial dezvoltată în Franța în anii 1950 și a câștigat popularitate în special în tratamentul îmbătrânirii pielii, reducerea celulitei, stimularea creșterii părului și tratarea altor afecțiuni dermatologice.

Procedura de mezoterapie implică utilizarea unor ace subțiri pentru a injecta un cocktail personalizat de substanțe în piele. Aceste substanțe pot include vitamine, minerale, antioxidanți, aminoacizi, enzime, extracte de plante sau alte ingrediente active. Substanțele utilizate și concentrarea lor pot varia în funcție de scopul tratamentului și de nevoile specifice ale pacientului.

Mezoterapia poate fi folosită pentru diverse scopuri, printre care:

  1. Tratamentul îmbătrânirii pielii: Injectarea de substanțe nutritive și antioxidante în piele pentru a hidrata, revitaliza și întineri aspectul pielii, reducând ridurile fine și liniile fine.
  2. Tratamentul celulitei: Injectarea de substanțe care promovează eliminarea grăsimilor și îmbunătățesc circulația sângelui în țesutul adipos pentru a reduce aspectul inestetic al celulitei.
  3. Stimularea creșterii părului: Mezoterapia poate fi utilizată pentru a injecta substanțe care stimulează creșterea părului în scalp, fiind folosită în tratamentul alopeciei sau al subțierii părului.
  4. Tratarea petelor pigmentare sau a cicatricilor: Injectarea de substanțe depigmentante sau regenerative în piele pentru a reduce hiperpigmentarea, petele pigmentare sau aspectul cicatricilor.

Este important să menționăm că mezoterapia poate avea riscuri și efecte secundare, inclusiv iritație, inflamație, sensibilitate sau reacții alergice la substanțele injectate. Este esențial să discutați cu un medic sau cu un specialist înainte de a începe un tratament de mezoterapie pentru a evalua beneficiile și riscurile, precum și pentru a determina dacă această procedură este potrivită pentru dumneavoastră.